Home


Magazine voorblad 130

NieuwsVerschillende prijzen uitgereikt op EADV-symposium

25-03-17

Tijdens het EADV-symposium zijn er twee prijzen uitgereikt namelijk de EADV-Best Practice Award 2017 en de beste poster presentatie.

EADV-Best Practice Award 2017 voor D-Support

De EADV-Best Practice Award 2017 is tijdens het EADV-Symposium uitgereikt aan diabetesverpleegkundigen, vlnr: Mirjam Offringa, Guusje Neijens, Cathelijne v.d. Sande en Rianne de Kruijf 

 

Zij wonnen deze tweejaarlijkse prijs voor diabetesverpleegkundigen voor het leveren van een grote bijdrage aan het opzetten van de oppascentrale D-Support. D-Support doet dit door oppassers te trainen op kennis en vaardigheden in relatie tot kinderen met diabetes. De oppassers worden voorbereid op wat ze te wachten staat in het gezin waar ze oppas zijn. “De ouders kunnen met een gerust hart een avondje uit en het kind met diabetes krijgt er een maatje bij. Ze begrijpen elkaar en het kind ziet dat ze niet de enige is die diabetes heeft”. Zo schreef Karin van Leeuwen, moeder die de voordracht heeft gedaan voor deze Award. De award is een prijs van 2.500 euro die beschikbaar wordt gesteld door NovoNordisk. Het D-Support team mag dit bedrag besteden aan evaluatieonderzoek van de geïnitieerde best practice binnen de eigen praktijk of aan verdere implementatie/uitrol binnen de diabeteszorg in Nederland.

 

Ook genomineerd voor deze award was Yvonne Jongenburger met het protocol ‘Diabeteszorg bij kwetsbare ouderen’. Dit protocol biedt eenduidige afspraken over de diabeteszorg waarbij gestreefd wordt naar een op de cliënt toegesneden behandelplan. Yvonne heeft dit opgezet binnen de verpleeghuiszorg van Florence, maar het is overdraagbaar aan alle instellingen en thuiszorgorganisaties. De richtlijnen geven zowel voor de behandelaars als voor de cliënten veel duidelijkheid en juistheid in handelen. “Onmisbaar bij de groep kwetsbare ouderen”, dat is de reden van Elly Bruinen om Yvonne te nomineren.

 

 

De prijs voor beste poster is uitgereikt aan Mirja de Lange

« Terug naar overzicht

Klik hier als u zich wilt aanmelden of afmelden voor de digitiale EADV-Nieuwsbrief!

Delen: Stuur door via E-mail

INLOGGEN


Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Inlogcode aanvragen