Home


Magazine voorblad 130

Het EADV-Kwaliteitsregister


Het EADV-Kwaliteitsregister is een kwaliteitsinstrument waarmee diabetesverpleegkundigen en praktijkondersteuners-DM gewaardeerd en erkend worden in hun functie in de diabeteszorg. Deze registratie wordt beschouwd als de basisgarantie voor de deskundigheid en de kwaliteit van de ingeschreven beroepsbeoefenaren. Het is één van de middelen die de kwaliteit van zorg die diabeteszorgverleners leveren, op niveau brengt en houdt.

EADV is al in 2003 gestart met dit titelregistratiesystemen. Inmiddels zijn er al meer dan 600 diabetesverpleegkundigen ingeschreven. Sinds 2009 kunnen ook praktijkondersteuners DM zich laten inschrijven.

De diabetesverpleegkundigen die voldoen aan de registratiecriteria van het titelregistratiesysteem krijgen de titel 'Diabetesverpleegkundige EADV'. De praktijkondersteuners die voldoen aan de registratiecriteria van het certificeringssysteem POH krijgen het certificaat 'EADV-Praktijkondersteuner Diabetes'. Eenmaal opgenomen in een van de EADV-kwaliteitsregisters dient de geregistreerde elke vijf jaar opnieuw aan de kwaliteitscriteria te voldoen om zijn registratie te behouden.

Delen: Stuur door via E-mail

INLOGGEN


Gebruikersnaam:

Wachtwoord:


Inlogcode aanvragen